Hoppet!

Ja det är nu det börjar, nedräkningen till mensen... Vill ju inte att det ska komma! Lever på hoppet just nu som många andra...

Något händer iaf...

Såhär har det sett ut med stegringen, har testat varannan dag (3 ggr, totalt) och senast i morse då det verkligen var skillnad så det borde vara ÄL är på G...här ska mysas =) Lr kan man få stegring på LH hormonet trots att ägglossning inte sker?
 
 
 
 

Dags...

I morgon borde det alltså¨vara dags för ÄL, men tog ett test igår och det var en väldigt liten stegring men lite mer än det dagen innan så ska ta ett till i morgon bitti också =) Hoppas ni haft en bra helg och att ni får en mysig kväll!

Ägglossning?

Tog ett ÄL test igår som inte visade någon stegring alls i stort sett, men nu ska jag testa flera dagar och se vad som händer. Har ju snart ÄL enligt appen och ska bli intressant att se om det stämmer denna gång? Känner mig väldigt positiv denna månad och känner att att det kanske är vår tur nu, men det är ju dessa dagar i månaden som man inte vet något utan bara väntar på äl, postivt gravtest eller mensen och därför man är "på topp"?

Prins lr prinsessa?

Kate är på BB, undrar vad det blir =)
 
 

Beställt

Igår beställde jag fler ÄL test, får se om de ger något utslag...ska ha ÄL om några dagar enligt appen men jag har haft lite känningar i magen i helgen så man kan ju hålla tummarna på att något fastnat :) Har ju som sagt bara fått ett starkt positivt test en gång och jag har kanske testat 4-5 månader totalt noga... vill inte hålla på för mycket med tester men det är skönt att ha hemma. Nu ska jag ut och sola, njut av sommarvärmen!
 
Ps: Vi har inte sex efter vad appen visar utan vi kör varannan dag ;)
 

Drömmar

I helgen hade jag en härlig dröm att jag var gravid med en liten pojke, magen hade blivit ganska stor och jag kände fortfarande glädjen när jag vaknade...men såklart bara för några få sekunder, jag ville så gärna somna om och forstätta drömma men det gick ju inte. För ca ett halvår sedan drömde jag om graviditeter och bebisar nästan varje natt och det var riktigt jobbigt, men denna drömmen var mysig och verklig...hoppas den blir sann snart!

Varför!?

Om mensen kommer nästa gång så ringer jag till fertilitetsmotagningen, jag borde kanske känna att det ska bli skönt att få boka en tid och börja med en utredning men jag vill verkligen inte! Det känns som ett stort svek av min egen kropp ( trots att jag inte vet vad det beror på ännu) att inte bli gravid! Det "roliga" är också att jag tänkte tanken när jag slutade med p-piller att det fan inte skulle förvåna mig om jag inte kan få barn, jag har varit med om en hel del jobbiga saker i min uppväxt och tycker jag haft tillräckligt med sorg och tråkigheter men det skulle ändå vara så jävla typiskt...
 
Min man börjar nog bli lite oroligare än vad han varit också men han är stöttande och tror att det snart är vår tur... och jag hoppas verkligen det!
 
Hur går det för er? ♥

Appen

Hej, hoppas ni har haft en bra helg! Själv har jag tagit det ganska lungt med sol, bad och "mys" =) Enligt appen så ska jag ha ÄL 29/6 men det vet man ju inte om man kan lite på... vi kör som vanligt med sex varannandag och återigen hoppas, hoppas, hoppas...
 
 
Ha en bra måndag!

Kämpa på!

Hoppas det går bra för er därute som kämpar efter att få en liten bebis, varje dag snurrar tankarna och det är svårt att släppa denna "bebis stress", jag känner mig lite irriterad på kroppen som inte "gör som den borde" och det känns orättvist, men jag vet att jag är långt ifrån ensam så jag håller tummarna både för mig och för er =) Ha en bra sommardag!

Samtal

Igår ringde jag och pratade med en annan barnmorska och hon tyckte det var väldigt underligt att jag blivit rekomenderad att boka tid hos läkare för att få tabletter för ÄL, hon sa att jag skulle kontakta fertilitetskliniken efter sommaren, just nu är det iaf semestertider och inga tider finns, så vi kör på som vanligt denna månad också om inte ännu mera "mys" =) Och hoppas att tar sig på tolfte försöket...
 
 

11 av 12

Mensen är äntligen över och detta var alltså elfte gången sedan jag slutade med p-piller Mars 2012, jag har haft någon slags "regel" för mig själv att vi inte ska be om hjälp försen iaf 1 år har gått ( det är ju "vanligt"att det tar så lång tid att bli på smällen) och nu är vi ju snart där... Det är alltså över ett år sedan vi slutade med preventivmedel men min cykel har varit i snitt på 41 dagar.
 
Köpte rosenrot som jag tagit varje morgon sedan förra månaden men vet inte om det haft någon effekt, minskade dock 10 dagar jämförbart med förra så kör nog på en månad till,  ( Maj 48 dagar, jul 38 dagar)
 
När?

En till...

Ja idag fick jag reda på att ännu ett par i umgängeskretsen ska ha barn, man blir ju självklart glad för deras skull men ändå inte "på riktigt" ... Jag har inte hört ett ljud om planerna om barn från dem och jag tror inte de försökt så länge då de inte varit tillsammans så lång tid, jag blev deppig istället för glad när jag fick veta nyheten och känner att vi borde minnsan varit före (dem också) Haha, sorgligt men sant... Nu ska jag äta lite middag, trevlig kväll på er!
 
Hoppas ni får glada besked därute, men först och främst för att ni kommer få en EGEN liten bebis! @--}-----

Sexet ;)

När vi bestämde oss för att skaffa barn så måste jag ju erkänna ett sexet ökade, ca 2-4 ggr i veckan ungefär och självklart har vi kört lite extra då jag misstänkt att jag haft ÄL (hoppats), jag har ju dock inte kännt av eller märkt ÄL som många säger att de gör och verkligen kan planera in sexet så det är där jag tror att problemet ligger ( återigen hoppas på, och inget allvarligare)
 
Jag har haft en app på telefonen sen när vi började försöka och jag har följt den någolunda då den visat ÄL, med sex före, under och efter...men det har ju som sagt inte gett resultat...
 
 
 
 

Barnmorskan

När mensen kom häromdagen så blev jag inte ett dugg förvånad, jag börjar bli van... men självkart värker det till lite i hjärtat... Men denna gång ringde jag faktisk till barnmorskan för att höra vad hon hade att säga plus att jag ville kolla när det var dags för cellprov då det var ett tag sen sist. Det fanns inga tider på ett tag då det är semestertider men jag skulle återkomma om någon vecka för det är 3 år sedan senaste cellprovet, sen så tyckte hon att jag skulle boka tid hos en läkare för att få tabletter som får igång ägglossningen då mensen är så oregelbunden( jag har kört med ÄL stickor ganska ofta och bara fått utslag 1 gång!) Hon tyckte det var bäst att ge det ett försök först men annars gå vidare med en utredning på oss båda.
 
Efter jag fått en läkartid så kom jag på att jag läst om dessa tabletter tidigare och att de bara ges efter undersökning av äggstockar osv + ett spermietest... Men jag får se vad läkaren säger, jag själv tror att det är ÄL som spökar och det är därför jag aldrig blir gravid...( hoppas verkligen inte att det är något annat) Det verkar ju konstigt om barnmorskan rekomenderade mig fel...?
 
Jag har tid nästa vecka, men om jag får de tabletter jag tror så kan jag tidigast ta dom nästa månad då man verkar börja på mensens femte dag, här kommer lite info:
 

Dosering Pergotime

När du tar dina Pergotime tabletter får du i dig ett ämne som kallas för klomifen. Klomifen påverkar dina båda äggstockar så att de stimuleras till ägglossning.

När du behandlas med en kur av Pergotime så äter du ett antal tabletter under en viss tid innan din ägglossning. Det vanliga är att din ägglossning kommer i gång mellan 4 och 10 dygn efter att du har slutat med din kur.

1 tablett à 50 mg dagligen i 5 dagar. Om patienten har blödningar startas behandlingen på eller omkring femte cykeldagen och i annat fall när som helst.

Om ovulation inte synes ha inträffat efter första behandlingskuren, ges vid nästa kur 2 tabletter à 50 mg dagligen i 5 dagar. Denna startas tidigast 1 månad efter den första. Ytterligare ökning av dos ska inte ske. De flesta patienter, som svarar på behandlingen, gör detta redan under första kuren.

De vanligaste biverkningarna som du kan känna av är:

  • Du kan drabbas av blodvallningar (blodvallningar upplever du som plötsliga anfall av värme som sprider sig i din kropp, ofta drabbas du samtidigt av onormala svettningar)
  • Du kan drabbas av att dina äggstockar blir förstorade (förstorade äggstockar kan leda till att du drabbas av magsmärtor – i vilket fall du alltid ska kontakta din läkare)

Fullständig gynekologisk undersökning ska utföras innan behandlingen påbörjas. 

Inför behandling ska det konstateras att mannen har adekvat spermieproduktion. Det är också viktigt att utesluta att patienten är gravid. ( Det var detta jag hade för mig, mannen har ju gjort test och jag kommer ju göra ett gravtest innan, sen ska jag boka tid för undersökning och cellprov)

 

 

 
 

Varför inte jag?

Det är så jobbigt att se man man kan inte låta bli att följa och läsa skvaller på alla lyckliga mammor därute, jag vill ju så gärna jag med!
 
Nybliven mamma
 
Snart dags...
 
 
 
 

Spermietest

Det har snart gått ett och ett halft år sedan jag slutade med mina p-piller, och jag hade önskat att jag satt här med en bebis i min famn, men det gör jag inte... Min man har gjort ett spermietest som visade att det är både bra mängd på spermier och bra fart också =) Testet skickade jag efter och har inte gjorts hos hos gyn, men det hade fått bra recensioner från massor av sidor och jag/vi känner att vi vill klara av att bli gravida på egen hand innan vi blandar in några andra. 
 
Jag vet att ni kanske tänker att vi ska söka hjälp men min mens har varit vädigt oregelbunden hela tiden och jag har "bara" fått den 11 ggr under denna tid, och jag vet att man rekomenderas att ge det ett år innan man ber om råd och hjälp och man vill ju så gärna klara detta själv! ( som "alla" andra )
 
 

Skulle börjat tidigare...

Jag har funderat över att skaffa denna blogg tidigare men det har inte blivit av förren nu, jag pratar inte gärna om mina innersta känslor med vänner och familj utan är väldigt privat och trivs med det, men på nått sätt så har jag känt att jag vill berätta och förklara för andra att det kanske inte är så lätt att bli gravid som man kanske tror...
 
Både jag och min man är runt 30 år och bestämde oss för att börja försöka skaffa barn i början av 2012, jag hade då ätit p-piller i ca 13 år... Barnmorskan berättade att jag kunde räkna med att det kunde gå fort när jag väl hade slutat. Det tog nästan 4 månader innan mensen kom igång och vi började hoppas varje månad, men vi var självklart medvetna om att det är ganska vanligt att det tar ca 1 år att bli gravida.
 
Månad efter månad är det någon närstående som berättar att de är gravida och att det gick så fort! Plus att vänner, mammor och pappor "tjatar" om att det är dags för barnbarn, detta börjar kännas jobbigt och lite sårande...ingen verkar ens fundera över att det kanske tar tid eller att det finns människor som inte kan få barn...
 
Jag kommer använda denna blogg som en slags dagbok och jag får se vilka av mina nära och kära som får adressen, jag hoppas att kunna kika tillbaka en dag med ett positivt test i handen och känna att det faktiskt gick tillslut ♥

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

waitingforababy.blogg.se

En blogg om längtan efter att bli gravid och bilda familj, men när det inte är lika enkelt som för "alla" andra...

RSS 2.0