Ett steg närmare...

Idag var jag iväg och tog blodprovet så nu hoppas man bara att det ser bra ut, maken ska lämna sitt spermieprov om ca en vecka för just nu vill vi inte "hålla oss" från sex alls då de är ÄL period, jag har även fått kallelse för cellprov så det hinner jag gå på innan mötet på fertilitetsmotagningen och då ska jag be barnmorskan att "kolla lite extra noga" om något ser konstigt ut...
 
Kämpa på därute, snart måste det vara vår tur!

Ny period

Tänkte lämna blodprovet idag men de stängde så tidigt så det får bli på måndag, sen makens prov ska ju lämnas in och man ska inte haft sex på tre dagar vilket känns lite dumt nu när det borde vara ÄL snart, så det provet får han vänta nån vecka med =) Hoppas ni får en kärleksfull helg!

På posten

Igår kom remisserna från sjukhuset, och vi ska väl ta och lämna in proverna så snart som möjligt... Ska börja testa med ÄL stickor igen idag då det börjar närma sig (enligt appen), hoppas ni får en bra dag därute och lycka till med "bebis verkstan" =)

Helg

Nu är tiden i månaden då man börjar känna hopp och förväntan igen...ska det ta sig denna gång? Vi har inte fått hem några papper ännu men det kommer väl nästa vecka, känns skönt att det är "igång" men vi lär ju hinna med minst ett försök till själva iaf, nu ska jag äta en smarrig brunch, hoppas ni får en bra helg!
 
 

Så klart...

Nu har jag fått svar från flera att vi nog får remisser hemskickat så jag kan gå in till hälsocentralen och lämna blod, och att maken kan ta spermaprovet hemma och sedan lämna in inom en timme...låter logiskt och smidigt.

?

Har nu pratat med en trevlig kvinna på fertilitetsmottagningen och hon skulle skicka hem papper och som jag fattade även prover vi skulle ta hemma? Ett blodprov och ett spermietest, när de fått besked på proverna så skulle vi få tid hos en läkare... Lät ju väldigt smidigt om man får lämna in proverna själv, kanske inom några timmar...Får se vad som skickas hem.

Samtal

Idag skulle jag ringa till fertilitetsmottagningen men fick bara höra att dagens kötider var slut... provar igen i morgon... Suck, nu börjar nästa väntan...

Blandade känslor och tankar

Snart är mensen slut för denna gång och jag hoppas såklart att man inte får en till på ett tag...
 
Det är underligt hur man ändrar sina tankar hela tiden, vissa stunder tänker jag "äh, vi har inte så bråttom med barn, vi kan njuta av varandra och ta en lång resa till osv", det kommer när det kommer... Och sen kommer oron över att något inte står rätt till och att vi kanske aldrig kan bli gravida och så stör man sig på alla jävla människor (ursäkta) som bli gravida så jävla fort!
 
Att man måste hamna i denna sits för att komma på att man kanske inte ska fråga vänner och bekanta när man ses "när ska ni ha barn lr är det inte dags för er snart??" De kan ha kämpat länge utan att man vet...
 
 
 
 
 

Nid

Jag började nästa hoppas på en nidblödning då det endast kom en brunaktig flyning på hela dagen igår men jag hade ju ont i magen och idag så är mensen igång som vanligt, ville bara sova bort dagen och gråta men på något vis är man uppe och kör på som vanligt och jag gråter inte heller...men är så otroligt besviken (IGEN), om några dagar öppnar fertilitetsmottagningen så då är det väl bara att ringa... :/

Så trist...

Börjar få kraftig mensvärk...så ledsamt!

9 dagar

Enligt appen är det nio dagar kvar till mens, men det känns som den kan komma tidigare...lr inte? Jag har en speciell känsla och lite ont i nedre delen av magen men det är väl inbillning som vanligt, nu är det helg så njut av de sista varma sommardagarna!

?

Idag vaknade jag med små finnar i ansiktet och de brukar dyka upp i menstider, men man kan ju hoppas att det inte är därför ;) Jag pratade med en nära vän igår om våra bebisförsök och det var skönt att prata och diskutera lite med henne, och hon tyckte jag skulle försöka ha mer tålamod då det är VANLIGT att det tar lite längre tid för vissa utan att man har några fel... Detta vet jag ju men det känns ju skönt att höra också =)

waitingforababy.blogg.se

En blogg om längtan efter att bli gravid och bilda familj, men när det inte är lika enkelt som för "alla" andra...

RSS 2.0